Info omgeving

Gorges De L´Aveyron

Voor het mooie uitzicht is een bezoek aan Gorges de l’Aveyron zeker een aanrader. Er zijn veel kliffen en uitkijkpunten over het mooie landschap. Vanaf april tot oktober kunt u een kano- of kajaktocht maken door de rivier de Aveyron. Ook is het een mooi gebied om te mountainbiken.

Sauveterre De Rouergue

Sauveterre de Rouergue is een klein, middeleeuws dorpje uit de 13e eeuw met een mooi centraal plein in het midden. Ligt op 35 min afstand.

Villefranche De Rouergue

Villefranche de Rouergue is een stad in de Aveyron met 12.000 inwoners, die met name bekend staat om de bastide midden in het centrum. In het midden ligt een plein genaamd Place Notre Dame, waar elke donderdag markt is. In de stad staan veel historische gebouwen die te bezoeken zijn.

Ook is er de gelegenheid om te winkelen en boodschappen te doen.

Villefranche ligt op 20 min afstand.

Belcastel

Belcastel is een super mooi klein dorpje in de Aveyron, met stenen huisjes en een middeleeuws kasteel uit de 11e eeuw. De rivier de Aveyron loopt dwars door het mooie dorp, en de brug verbind het dorp aan elkaar. Belcastel is genomineerd voor de mooiste dorpen in Frankrijk.

Belcastel ligt op 40 min afstand.

Najac

Najac is een mooi toeristisch dorpje in de Aveyron uit de 13e eeuw. Het staat bekend om het kasteel en de mooie huisjes die nog helemaal in oude stijl zijn. Ook zijn er veel toeristische winkeltjes en kunt u zomers het kasteel bezoeken.

Najac ligt op 20 min afstand.

Albi

Het uitzicht vanaf de Pont Vieux.

Albi is de hoofdstad van het Franse departement Tarn. De rivier de Tarn stroomt door de stad en Albi wordt de Rode stad genoemd, doordat er veel huizen en gebouwen van rode bakstenen gebouwd zijn. De stad staat vooral bekend om de Kathedraal Sainte-Cecile, en de brug Pont vieux. De stad is niet alleen leuk om alle winkels, maar ook door het mooie uitzicht, de gebouwen en de geschiedenis.

Albi ligt op 1 uur afstand.

Kathedraal Sainte Cecile.